Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Zašto se žene vole zavaravati?

Zašto se žene vole zavaravati?

Zašto se žene vole zavaravati?
  • Objavljeno: Četvrtak, 18.05.2017.
  • Broj pregleda: 446
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sjedim vani jer moj pas nije šetač. On je stajač. U kafiću do nas sjede dvije žene. Često ih viđam tu na kavi. Lijepe, pametne, uspješne žene. Pod ovim uspješne ne mislim da su direktorice Svemira. Nije svima uspjeh novac i pozicija na kojoj im svi u selu zavide. Djeluju zadovoljno, sretno i živahno razgovaraju.

Sjede na terasi i u trenutku hvatam komadić njihovog razgovora. Kaže jedna: „Ma razvest će se on samo čeka da klinci završe školu. Žena mu je luda, jako je nesretan. Volimo se, što ćeš.“

Stop i premotaj na početak. Zašto su žene toliko glupe. Ne. Nisu glupe. Ispravak: zašto se žene vole zavaravati? Zašto padaju na tako očito glupu i nerealnu priču?

Idemo redom:

  • Zlato, frajer koji se želi razvesti će se razvesti. Da sutra umre, razvest će se. Nema te djece koja će ga zadržati ako se želi razvesti. Normalan muškarac će svojoj djeci biti otac bez obzira na sve.
  • Žena mu sigurno nije luda. Barem ne onako kako on tebi to predstavlja. Možda je živčana, možda baca tanjure na njega, možda i ona njega vara. A vjerojatno je najnormalnija žena koja ima dobre i loše dane. Dobra majka, dobra prijateljica, dobra kćer. Vjerojatno je jako dobra osoba. Vjerojatno nije ništa bolja ni gora od tebe.
  • Ako je jako nesretan, zašto se ne razvede? Ako je jako nesretan, a ona je luda, kako je toj djeci? Ne bi li bilo logično da se razvede pa da djeca imaju barem jednog normalnog roditelja?
  • Volite se? Iskreno, nadam se da me nitko neće tako jako voljeti da će od mene odlaziti drugoj ženi u krevet. Ako je to ljubav, sačuvaj me bože takve ljubavi. Ako te tako jako voli, zašto nije s tobom? Zašto želi biti nesretan s ludom ženom i čekati da prođe 5 ili 10 godina da bi se razveo?

Nemoj misliti da tebe krivim što si s njim. Ako si ti slobodna, nikome ništa ne duguješ. On je ljigava, lažljiva nakupina. A, pazi sada ovo: ti si sa čovjekom koji je ljigava, lažljiva nakupina. Vlastitim izborom gutaš priče u koje, u dubini duše, ni sama ne vjeruješ. Budimo realni, nijedna žena nije baš toliko glupa.

Zašto se onda žene vole zavaravati? Za početak, to bolje zvuči nego: viđam se s nekim kretenom koji se nema muda razvesti pa vara svoju ženu. I bolje zvuči nego: dopuštam mu da radi budalu od mene jer ne želim biti sama pa pristajem na mrvice.

Jer mrvice su upravo to što dobivaš. Ne smiješ ga nazvati jer je možda sa ženom i djecom. Ne možeš ga vidjeti kada želiš jer je on sa ženom i djecom. Ne možeš provesti godišnji/Božić/Valentinovo/Dan Ratova zvijezda s njim jer je on, što? Pogađaš: sa ženom i djecom!

A, ti? Kako se ti uklapaš u tu priču? Ti ga jedina razumiješ, tebe jedino voli, želi biti samo s tobom, samo s tobom može uživati. Ali, sada ne može biti s tobom. Sada ne može. Ali u skoro, bit će samo tvoj. Uskoro može biti za 5 dana, 5 mjeseci ili 5 godina. Realno, vjerojatno neće biti nikada. Kada tebi dozlogrdi, doći će neka nova. Koja ga jedina razumije, koju jedino voli, s kojom želi biti, s kojom može uživati.

Jedini je problem u tome što želiš vjerovati da je to što imate ljubav. A dovoljno si pametna da duboko u sebi znaš da ljubav ne bi trebala tako izgledati. Malo valjanja po krevetu, ukradeno vrijeme, skrivanje i na kraju, samoća. Dok ti sama ideš na godišnji, rođendane i ostale aktivnosti, on je sa svojom ženom i djecom. Vrijeme prolazi a ti čekaš. Prođe mjesec, godina, život. Dok ti čekaš da se nešto promijeni, drugi žive svoje živote. Sami ili u paru, nebitno. Bitno je da dovoljno poštuju sebe i nisu im dovoljne mrvice. Znaju kako ljubav izgleda. A to sigurno nije tvoj broj u njegovom mobitelu spremljen kao majstor Mirko.

Ako je to ljubav, molim vas, pustite me da umrem sama.

Anita Šola radi kao glavna urednica portala CentarZdravlja.hr. U slobodno vrijeme čita, trenira kickbox, šeće starog mopsa Aresa, ganja jednoroge i trči ispod duge. U imaginarnom je braku sa Sinom anarhije i Vikingom (ovisno o raspoloženju). Još uvijek ima i osjećaje prema Brad Pittu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije