Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Lišaj

Lišaj

Lišaj
  • Objavljeno: Petak, 14.08.2015.
  • Broj pregleda: 68.301
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Koža

Definicija lišaja

Lišaj je gljivična upala kože i vlasišta koja se kod kose manifestira kao ćelava područja, a na koži kao okrugle, crvenkaste ili sivkaste ljuskaste mrlje.

Kako se zaraza širi, rubovi prstena ostaju ljuskasti, a središte poprima sve više normalan izgled. Lišaj se obično prenosi sa životinja kao što su kućni ljubimci ili od drugih zaraženih ljudi. Iako nije opasan, lišaj je neprivlačan i iritantan. Također, veoma je zarazan i treba ga odmah liječiti.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!