Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Svrab

Svrab

Svrab
  • Objavljeno: Nedjelja, 16.08.2015.
  • Broj pregleda: 59.647
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Koža

Može li se svrab liječiti?

Da. Nekoliko krema ili losiona liječe svrab. Uvijek slijedite upute dane od liječnika ili upute na omotnici ili umetku. Stavite lijek na očišćeno tijelo od vrata dolje prema prstima. Nakon stavljanja lijeka na tijelo i nakon preporučenog vremena operite se u kupci ili tušem kako bi oprali kremu ili losion. Nakon toga obucite čistu odjeću. Svu odjeću, prekrivaće i ručnike koje su koristle zaražene osobe treba oprati u toploj vodi i osušiti toplim zrakom. Najčešće je tretman sa istom kremom ili losionom potrebno ponoviti. Trudne žene i djeca su obično liječe sa blagim lijekovima za svrab kao što je 5% permetrin krema.

Tko se sve treba liječiti?

Liječiti se mora svatko kod koga se bolest dijagnosticira, takđer se trebaju liječiti sve osobe koje imaju duži kontakt sa zaraženom osobom kao i njihovi sexualni partneri. Isto tako liječiti treba sve članove obitelji istovremeno kako bi se spriječila reinfekcija.

Kada se nakon lječenja očekuje poboljšanje?

Svrbež može trajati još 2 ? 3 tjedna kada se očekuje da će zaraza i nestati. Ako je svrbež jak mogu se uzeti i dodatne lijekove protiv svrbeža (npr. antihistaminici).

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!