Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Začepljeno uho

Začepljeno uho

Začepljeno uho
  • Objavljeno: Nedjelja, 16.08.2015.
  • Broj pregleda: 33.295
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Uho, grlo, nos

Definicija začepljenog uha

Do začepljenja uha dolazi kada se eustahijeva tuba i srednje uho napune tekućinom, često kao posljedica upale grla.

Eustahijeva tuba spaja uho i grlo i proizvodi velike količine vode kao reakciju na kronične upale kao što su upale sinusa i krajnika ili, najčešće, upala srednjeg uha. Ako je tuba u lijevom ili desnom uhu začepljena zbog upale, tekućina ne može istjecati i postaje nalik ljepilu, čime priječi učinkovitu vibraciju zvuka i izaziva gubitak sluha.

Začepljeno uho treba ozbiljno shvatiti jer može dovesti do trajnoga gubitka sluha u zahvaćenom uhu i uzrokovati probleme u razvoju govora i učenju.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!