Cheesecake u čaši koji se ne peče
- Objavljeno: Petak, 16.04.2021.
 
Sastojci
Za podlogu:
- digestive keksi cca 18 komada
 - 4 žlice rastopljenog maslaca
 
Za kremu od sira:
- 225 g krem sira po izboru
 - 230 ml slatkog vrhnja
 - 100 g smeđeg šećera
 - 1 žlica ekstrakta vanilije
 
Za pire od borovnica:
- 190 g borovnica
 - 4 žličice smeđeg šećera
 - 2 žličice rastopljenog maslaca
 - ½ soka od limete
 - voda (po potrebi)
 - 100 g krem sira
 
Dodatno:
- nekoliko borovnica za dekoraciju
 
Priprema cheesecakea u čaši koji se ne peče
1. Priprema baze:
U zdjelicu stavite izmrvljene kekse, dodajte rastopljeni maslac i sve dobro promiješajte. Ostavite sa strane.
2. Priprema kreme od sira:
U posudu od miksera stavite sve sastojke za kremu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu te ostavite sa strane.
3. Priprema pirea od borovnica:
U dublju zdjelu stavite sve sastojke za pire od borovnica i usitnite pomoću štapnog miksera. Ako je smjesa previše gusta dodajte nekoliko žlica vode i sve dobro promiješajte.
Stavite pire u manji lonac i kuhajte na laganoj vatri oko 8 minuta uz povremeno miješanje. Kada se pire malo ohladio vratite ga u zdjelu, dodajte krem sir i dobro promiješajte kako bi se sastojci spojili.
4. Slaganje slojeva:
U čašu najprije stavite malo podloge od keksa i dobro utisnite pomoću žlice. Na podlogu stavite nekoliko žlica kreme od sira, a na to dodajte pire od borovnica. Za ukras možete na vrh staviti nekoliko borovnica.
Ponovite postupak dok ne napunite sve čaše (količina sastojaka bi trebala biti dovoljna za cca 6 manjih čaša).
Ostavite nekoliko sati u frižideru prije posluživanja.