Hrskavi kolač od bundeve i jabuka
- Objavljeno: Srijeda, 25.11.2020.
 
        Hrskavi kolač od bundeve i jabuke uljepšat će i onaj najhladniji jesenski dan.    
            Sastojci
- 100 g badema
 - 250 g brašna
 - 150 g šećera
 - 1 čajna žlica cimeta
 - 200 g maslaca
 - 2 jušne žlice meda
 - 750 g jabuka
 - 2 jušne žlice soka od limuna
 - 1 Hokkaido bundeva (oko 250 g)
 - 1 vanilin šećer
 - prstohvat soli
 - 2 jaja
 - 75 g kukuruznog brašna
 - pola vrećice praška za pecivo
 - 1 čajna žlica šećera u prahu za ukras
 - malo masti i brašna za kalup
 
Priprema
- Bademe narežite.
 - Pomiješajte 125 g brašna, bademe, 50 g šećera i cimeta u jednoj zdjeli.
 - 75 g maslaca i med zagrijte i dodajte u mješavinu s brašnom. Dobro umiješajte smjesu.
 - Jabuke operite i posušite. Podijelite ih, očistite i ponovno podijelite na polovice.
 - Umočite u sok od limuna i ostavite sa strane.
 - Bundevu narežite i odvojite 125 g mesa bundeve sa strane.
 - 125 g omekšalog maslaca, 100 g šećera, vanilin šećer i sol pomiješajte u kremastu smjesu.
 - Jedno po jedno jaje dodajte u smjesu, miješajući cijelo vrijeme. Dodajte 25 g kukuruznog brašna.
 - 125 g brašna i 50 g kukuruznog brašna pomiješajte s praškom za pecivo te dodajte zajedno s bundevom u gore navedenu smjesu.
 - Namastite i pospite s brašnom kalup promjera 26 cm.
 - Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup te utisnite jabuke.
 - Pecite na 175 stupnjeva oko 45 minuta.
 - Kada se kolač ohladi, pospite ga šećerom u prahu. Možete poslužiti uz slatko vrhnje.