Keksi od đumbira (Crohn friendly) by Petra Terner
- Objavljeno: Ponedjeljak, 21.12.2020.
 
Sastojci
- 110 g maslaca (ghee)
 - 80 g šećera
 - 1 – 2 žličice đumbira u prahu
 - ½ žličice cimeta
 - ½ žličice sode bikarbone
 - 120 ml meda
 - 1 jaje
 - 310 g brašna
 - 1 žličica kakao praha
 
Priprema
1. Maslac umutite mikserom dok ne postane pjenast. Dodajte šećer, đumbir, sodu bikarbonu i cimet i miksajte dok se sastojci ne povežu.
2. Zatim dodajte med, jaje, brašno i kakao te miješajte spiralnim nastavkom kako biste dobili jednoličnu mekanu smjesu.
3. Smjesu podijelite na 2 dijela, omotajte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku 2-3 sata.
4. Smjesu zatim razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i kalupima za kekse izrežite željene oblike. Kako vam se tijesto ne bi lijepilo, valjak i kalupe također posipajte brašnom.
5. Kekse pecite 7-8 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
6. Nakon što su keksi pečeni, pričekajte da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim pospremite u kutiju za kekse. Keksi su najbolji kada odstoje nekoliko dana, a u kutiji mogu stajati čak i nekoliko tjedana.