Kruške iz pećnice s Cordyceps prahom i cimetom

Prah Cordyceps gljive i cimet čine ovaj desert iznimno ukusnim i zdravim.

Sastojci

  • 4 kruške 
  • 2 žličice cimeta 
  • 1 žličica Cordyceps praha 
  • 50 gr miješanih orašastih plodova prema izboru (badema, lješnjaka, indijskih oraščića...) 
  • 2 žlice meda 
  • šlag (po želji) 

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Kruške operite, prerežite po pola i izdubite u sredini. Orašaste plodove grubo sameljite ili nasjeckajte nožem.
  3. Pomiješajte mljevene orašaste plodove, cimet i prah Cordyceps gljive. Mješavinu ravnomjerno rasporedite u udubljene kruške. Svaku krušku zatim prelijte s malo meda.
  4. Kruške poredajte po limu za pečenje koji ste obložili masnim papirom. Pecite oko 35 minuta, odnosno dok kruške ne omekšaju.
  5. Prije posluživanja po želji ukrasite šlagom.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali