Parfe od mrkve

Recept prilagođen dijabetičarima.

Sastojci

  • 200 g mrkve
  • 25 g bijele dijetalne čokolade
  • 25 g crne dijetalne čokolade
  • 2 lista želatine
  • 25 g kukuruznog brašna
  • 0,25 dl umjetnog sladila (tekućeg)
  • 2 žumanjka
  • naranča sok i korica

Priprema

Očišćenu mrkvu naribati, dodati 2 dl vode i kuhati. Kuhanu mrkvu usitniti mikserom, dodati kukuruzno brašno, umjetno sladilo te koru i sok od jedne naranče. U zasebnu posudu staviti žumanjak i tući na pari. U jednu posudu dodati crnu čokoladu, a u drugu bijelu čokoladu, izmiješati te dodati po 0,5 dl kreme od mrkve.

Kratko hladiti u čaši premazanoj uljem i staviti red kreme od mrkve, red kreme od crne čokolade, red kreme od bijele čokolade. Hladiti oko tri sata, istresti na tanjur, preliti otopljenom dijetalnom bijelom i crnom čokoladom. Ukrasiti.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali