Najbolji bečki odrezak

Klasično austrijsko jelo obožavano je u brojnim državama, a veoma često se nalazi i na našem jelovniku.

Sastojci

  • 500 g teletine
  • 2 jaja
  • 1 šalica bijelog brašna
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 2 dl suncokretovog ulja
  • prstohvat soli
  • 2 jušne žlice punomasnog mlijeka

Priprema:

  1. Meso odrežite na odreske debljine prsta, istucite batom i posolite.
  2. Umutite jaja s dvije žlice mlijeka.
  3. Uvaljajte nareske s obje strane u brašno, umućena jaja i na kraju u mrvice.
  4. Pecite u vrelom ulju s obje strane, dok odresci ne poprime lijepu žutu boju, oko 3-4 minuta sa svake strane.
  5. Nakon što ispečete odreske, izvadite ih na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali