Piccata piletina

Piccata je tradicionalno talijansko jelo od piletine s limunom i kaparima.

Sastojci

  • 500 g filea pilećih prsa 
  • 70 g brašna 
  • 4 žlice maslinovog ulja 
  • sok od ½ limuna 
  • 120 ml bijelog vina ili pilećeg temeljca 
  • 4 žlice kapara 
  • svježi sjeckani peršin 
  • sol  
  • papar 

Priprema piccata piletine

1. Zagrijte pećnicu na 90 stupnjeva.

2. Piletinu začinite solju i paprom te lagano uvaljajte u brašno. Višak brašna otresite s piletine.

3. Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavi, dok se ne pojave mjehurići. Popržite piletinu 3 minute sa svake strane. Izvadite piletinu iz tave, premjestite ju u vatrostalnu posudu i stavite u pećnicu kako bi se održala temperatura mesa.

4. U tavu u kojoj se pekla piletina stavite još malo maslinovog ulja i maslac. Kada se maslac rastopi dodajte sok od limuna, vino (ili temeljac) i kapare. Zagrijavajte na srednjoj vatri dok ne zavrije.

5. Vratite piletinu u tavu, smanjite vatru i pirjajte 5 minuta, pritom zalijevajući piletinu umakom.

6. Maknite s vatre i sve posipajte sjeckanim peršinom.

7. Poslužite uz prilog po želji.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali