Pileća krilca s umakom od senfa i meda

Hrskava i sočna pileća krilca možete pripremiti u ljutoj ili blagoj verziji. Vjerujte, obje će vas oduševiti.

Sastojci

  • 0.5 kg pilećih krilca  
  • žlica maslinovog ulja 
  • sol  
  • papar 
  • 20 g senfa 
  • 3 žlice meda 
  • 2 žlice jabučnog octa 
  • 2 žličice ljutog umaka (po želji) 

Priprema

1. Uključite pećnicu da se zagrije na 220 stupnjeva.

2. Uklonite višak tekućine s piletine pomoću papirnatog ručnika

3. U veću zdjelu stavite piletinu, dodajte ulje, sol i papar te sve dobro promiješajte.

4. Na lim s rešetkom ravnomjerno poredajte piletinu.

5. Pecite piletinu 45-50 minuta, odnosno dok kožica ne postane hrskava.

6. Dok je piletina u pećnici pripremite umak. U zdjelicu stavite senf, med, ocat i ljuti umak (ako ga koristite). Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete kremasti umak.

7. Izvadite piletinu iz pećnice i svaki komad pažljivo umočite u pripremljeni umak. Vratite piletinu nazad u pećnicu i pecite još 10 minuta.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali