Piletina s kaduljom i limunom

Iako je potrebno tek nekoliko sastojaka, ovaj ukusni recept za piletinu će vas oduševiti!

Sastojci

  • 4 filea pilećih prsa
  • 2 velike žlice fino narezanih svježih listova kadulje
  • korica i sok od 2 limuna
  • sol
  • papar

Priprema piletine s kaduljom i limunom

1. Zagrijte pećnicu na 200°C.

2. Pripremite 8 komada folije tako da u svaki možete zamotati komad pilećih prsa.

3. Stavite komad piletine na foliju te začinite solju i paprom sa svake strane. Posipajte četvrtinu kadulje i ribane korice limuna te po vrhu dodajte malo limunovog soka. Zatim poklopite drugim komadom folije i dobro pritisnite oko rubova kako se ne bi otvaralo tijekom pečenja. Ponovite postupak s preostalom piletinom.

4. Piletinu pecite oko 25 minuta, odnosno dok ne bude dobro pečena.

5. Prije posluživanja svaki komad još prelijte s ostatkom limunovog soka.

6. Poslužite uz prilog po želji.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali