Piletina s maslinama i ružmarinom

Isprobajte ovaj vrlo jednostavan, a iznimno ukusan recept za piletinu na mediteranski način!

Sastojci

  • 2 fileta pilećih prsa
  • 1 žličica svježeg nasjeckanog ružmarina
  • 180 g maslina bez koštice
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema piletine s maslinama i ružmarinom

  1. U zdjelicu ili vrećicu sa zatvaračem stavite nasjeckane masline, ružmarin i maslinovo ulje.
  2. Dodajte piletinu koju ste prethodno začinili solju i paprom tako da ju marinada u potpunosti pokriva. Poklopite zdjelu aluminijskom folijom (ili zatvorite vrećicu) i ostavite u hladnjaku pola sata.
  3. Piletinu stavite u vatrostalnu posudu, prelijte ostatkom marinade i pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 45 minuta.
  4. Poslužite uz pečeno povrće i salatu po želji.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali