Piletina s povrćem (Crohn friendly) by Petra Terner
- Objavljeno: Petak, 12.02.2021.
 
Sastojci
- 
	
2 komada pilećih prsa
 - 
	
prstohvat soli
 - 
	
2-3 žlice bijelog vina
 - 
	
sok i korica od pola limuna
 - 
	
3 žlice maslinovog ulja
 - 
	
tikvica (ili neko drugo povrće po želji)
 - 
	
temeljac (ili voda)
 
Priprema
1. Pripremite marinadu u koju ćete staviti vino, sol, koricu i sok od limuna te maslinovo ulje.
2. Pileća prsa narežite na tanje trakice i uronite u marinadu. Piletinu ostavite u marinadi preko noći kako bi se svi sastojci dobro povezali.
3. Narezano povrće stavite u tavu i pirjajte podlijevajući ga temeljcem (ili vodom) sve dok ne omekša. Kada je povrće gotovo, izvadite ga iz tave i ostavite sa strane.
4. Piletinu izvadite iz marinade i kratko popecite sa svih stranau tavi u kojoj ste pirjali povrće. Uzmite u obzir da će piletina postati bijela zbog marinade, odnosno neće dobiti karakterističnu boju.
5. Kada je piletina gotova, dodajte povrće te zalijte marinadom. Ostavite da kuha 5-10 minuta.