Piletina s roštilja u marinadi od meda

Uz ovu marinadu, pileća prsa na roštilju nikad neće ispasti suha i bezukusna!

Sastojci

  • 4 fileta pilećih prsa
  • 1/3 šalice maslinovog ulja
  • sok od 2 limuna
  • 4 žlice meda
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica soli
  • 1/4 žličice papra

Priprema piletine s roštilja u marinadi od meda

  1. Marinadu pripremite večer prije tako što ćete pomiješati ulje, med, češnjak, sol, sok od limuna i papar.
  2. Piletinu stavite u plastičnu posudu i prelijte marinadom. Posudu poklopite i meso ostavite da stoji u frižideru preko noći.
  3. Zagrijte roštilj ili grill tavu i pecite piletinu 5 do 7 minuta sa svake strane.
  4. Ostatak marinade ulijte u manji lonac i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.
  5. Kad je piletina pečena, prelijte ju umakom i poslužite.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali