Quesadille sa sirom i mljevenim mesom

Sočne i hrskave tortilje oduševit će djecu i odrasle.

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 manji nasjeckani crveni luk
  • 1 nasjeckana crvena ili žuta paprika
  • 450 gr mljevene junetine
  • 1 ½ žličica meksičkog začina (ili drugih začina po želji)
  • sol i papar
  • 6 velikih tortilja
  • 200 gr ribanog sira
  • 2 žlice maslaca
  • mala konzerva kukuruza po želji

Priprema:

  1. Uključite pećnicu da se zagrije na 100 stupnjeva.
  2. U tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i papriku te pirjajte dok ne omekšaju. Zatim dodajte junetinu i pirjajte konstantno miješajući dok meso ne poprimi smeđu boju.
  3. Na svaku tortilju preko cijele površine stavite ribani sir, a meso stavite na polovicu svake tortilje. Ako želite, dodajte malo kukuruza na svaku torilju. Tortilje ostavite rastvorene.
  4. Rastopite maslac u tavi na srednjoj vatri i stavite rastvorenu tortilju na tavu. Zagrijavajte tortilju dok ne poprimi smeđu boju, a zatim ju presavinite tako da polovica na kojoj je meso ostane s donje strane.
  5. Tortilju stavite u pećnicu zagrijanu na 100 stupnjeva kako bi ostala topla prije posluživanja. Postupak ponovite s preostalim tortiljama. Kada je zadnja tortilja gotova, preostale tortilje izvadite iz pećnice i prerežite po pola.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali