Tikvice punjene piletinom

Volimo tikvice jer ih je moguće pripremiti na bezbroj ukusnih načina. Danas vam donosimo recept za punjene tikvice koje će oduševiti svakog gurmana.

Sastojci

  • 4 tikvice srednje veličine
  • 500g pilećeg mljevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 25 gr krušnih mrvica
  • prsothvat soli
  • svježe mljeveni papar po ukusu
  • 30 gr ribanog sira

Priprema tikvica punjenih piletinom

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Prerežite tikvice popola i izdubite ih.
  2. U velikoj tavi zagrijte ulje i pržite luk i meso oko 10 minuta. Uklonite s vatre, dodajte jaje, koncentrat rajčice, krušne mrvice, sol i papar.
  3. Napunite tikvice smjesom od mljevenog mesa, stavite u pećnicu i pecite oko 10 minuta. Izvadite, pospite ribanim sirom i pecite dok se sir ne otopi, oko 10 minuta.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali