Zarolana piletina na grčki način

Ova ukusna piletina punjena špinatom i feta sirom oduševit će sve!

Sastojci

  • 6 komada pilećih prsa bez kosti i kožice
  • 750 g špinata
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 3 grančice svježeg ružmarina (ili 3 žličice sušenog)
  • 3 grančice svježeg timijana (ili 3 žličice sušenog)
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žličice origana
  • 3 žličice papra
  • 3 žličice soli
  • ½ crvenog luka
  • 200 g feta sira

Priprema zarolane piletine na grčki način

  1. Preko noći marinirajte piletinu u maslinovom ulju, ružmarinu i origanu.
  2. Izrežite piletinu dužinski na pola, ali ostavite jedan kraj pričvršćen (u obliku leptira).
  3. Na malo maslinovog ulja popržite luk i dodajte preostale začine miješajući 2-3 minute, zatim dodajte špinat. Kad je špinat uvenuo maknite s vatre i pričekajte da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodajte razmrvljeni feta sir.
  4. Piletinu napunite sa sirom i špinatom, zarolajte i zavežite končićem da nadjev ne ispadne.
  5. Na vatri zagrijte maslinovo ulje i lagano prepržite zavezanu piletinu. Potom ju stavite u posudu za pečenje.
  6. U zagrijanoj pećnici pecite piletinu 15-20 min na 170° C. Poslužite s prilogom po želji.

Isprobajte i ovo:


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali