Losos u azijskoj marinadi

Marinada će dodatno naglasiti specifični okus lososa.

Sastojci

  • 500 g filea lososa s kožom
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica rižinog octa
  • 1/2 žlice umaka od soje
  • 2 žličice nasjeckanog češnjaka
  • 1.5 žličica naribanog đumbira ili 1/2 žličice đumbira u prahu
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • sezam 

Priprema lososa u azijskoj marinadi

  1. Pomiješajte maslinovo ulje, rižin ocat, umak od soje, češnjak, đumbir i šećer.
  2. Dobivenom marinadom prelijte losos i stavite u hladnjak da stoji oko 30 minuta.
  3. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  4. Namastite lim za pečenje, stavite losos tako da koža bude prema dolje. Pecite u pećnici 20 do 25 minuta.
  5. Kada je losos gotov, izvadite ga iz pećnice i posipajte sezamom.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali