Škampi sa senfom i limunom

Ukusna marinada od maslaca i začina, škampima daje posebnu aromu.
Energetska vrijednost: 420 kcal / 1.757,28 kJ

Sastojci

  • 200 g maslaca
  • 2 žlice dijon senfa
  • 1 žlica svježeg soka od limuna
  • 1 žlica nasjeckanog češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 kg očišćenih škampa
  • nekoliko grančica ružmarina

Priprema škampi sa senfom i limunom

  1. Uključite pećnicu da se zagrije na 230°C.
  2. Za to vrijeme u manjoj posudi na srednje jakoj vatri zagrijte maslac, senf, limunov sok i peršin. Miješajte dok se maslac ne otopi, a zatim uklonite vatre.
  3. Posložite škampe u plitku posudu za pečenje, prelijte marinadom od maslaca i na vrh poslažite grančice ružmarina. Pecite u pećnici oko 15 minuta.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali