Zeleni rezanci sa škampima

Napravite ukusne rezance sa škampima, maslinovim uljem i češnjakom za manje od 30 minuta!

Sastojci

  • pakiranje zelenih rezanaca
  • 250 g očišćenih škampa
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žličice sušenog bosiljka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice naribanog tvrdog sira
  • 1 žlica limunovog soka
  • sol i papar po želji

Priprema zelenih rezanaca sa škampima

  1. Skuhajte rezance prema uputama s pakiranja. Procijedite ih i sačuvajte 3 žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  2. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte protisnuti češnjak i pirjajte 30 sekundi.
  3. Zatim dodajte škampe i pirjajte oko 2 minute uz konstantno miješanje.
  4. Dodajte procijeđene rezance i dobro promiješajte.
  5. Dodajte limunov sok, naribani sir i bosiljak te začinite solju i paprom po ukusu (sir ribanac je dosta slan, pa nemojte pretjerati sa solju).

Poslužite toplo!

Jeste li znali?

Češnjak i maslinovo ulje čuvaju zdravlje kardiovaskularnog sustava i jačaju imunitet!


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali