Kremasta tjestenina s gljivama i porilukom

Za ovu ukusnu kremastu tjesteninu potreban vam je samo jedan lonac. Kuhanje tjestenine direktno u umaku dat će posebnu notu ovom jelu.

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja 

  • nasjeckani crveni luk 

  • 2 poriluka narezana na kolutiće 

  • 150 gr gljiva po izboru, narezanih  

  • 2 protisnuta režnja češnjaka 

  • 150 ml vrhnja za kuhanje 

  • 1 dl bijelog vina 

  • 2 dl povrtnog temeljca 

  • 1 dl vode 

  • 2 žličice origana 

  • 1 žličica peršina 

  • parmezan 

  • tjestenina po izboru 

Priprema kremaste tjestenina s gljivama i porilukom

  1. U dubljoj posudi zagrijte maslinovo ulje i popržite luk dok ne dobije smeđu boju.
  2. Na luk dodajte gljive i poriluk te kuhajte oko 8 minuta, odnosno dok voda od gljiva ne ispari.
  3. Zatim umiješajte češnjak, vrhnje za kuhanje i bijelo vino te dobro promiješajte.
  4. Nakon toga dodajte vodu, temeljac, tjesteninu i origano te kuhajte dok tjestenina ne postane al dente.
  5. Na kraju umiješajte parmezan i peršin.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali