Tjestenina s Alfredo umakom

Alfredo umak je iznimno popularan i jednostavan za pripremu. Vrijeme je da ga napravite ako još niste.

Sastojci

  • 50 g maslaca 
  • 220 ml vrhnja za kuhanje 
  • 1 režanj češnjaka 
  • 3 žlice ribanog parmezana 
  • svježe sjeckani peršin 
  • tjestenina po izboru 
  • sol
  • papar

Priprema tjestenine s Alfredo umakom

1. Skuhajte tjesteninu al dente.

2. U loncu srednje veličine rastopite maslac. Dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.

3. Zatim dodajte protisnuti režanj češnjaka i parmezan te brzo miješajte.

4. Smanjite vatru, na umak dodajte tjesteninu, sol, papar i peršin te sve dobro promiješajte.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali