Tjestenina s umakom od patlidžana i rajčice

Ovaj recept će oduševiti sve ljubitelje patlidžana, a potrebno je tek nekoliko sastojaka.

Sastojci

  • 500 g tjestenine po izboru 
  • 1 veći patlidžan 
  • 700 ml pasirane rajčice 
  • 2 režnja češnjaka 
  • sol  
  • papar 
  • maslinovo ulje 
  • 10 listova svježeg bosiljka 
  • parmezan 

Priprema tjestenine s umakom od patlidžana i rajčice

1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

2. U dubljoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja, dodajte protisnuti češnjak i patlidžan narezan na kockice.

3. Pirjajte 3 do 5 minuta, dok patlidžan ne omekša.

4. Ulijte pasiranu rajčicu i smanjite temperaturu. Poklopite i ostavite da kuha oko 20 minuta, odnosno dok umak ne zgusne. Svakih 5 minuta otklopite i promiješajte umak.

5. Kada je umak gotov prelijte ga preko kuhane tjestenine te dodajte listiće bosiljka i parmezan.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali