Tjestenina s tahini umakom

Ovo ukusno kremasto jelo možete pripremiti za samo 15 minuta!

Sastojci

  • 450 g tjestenine po izboru 
  • 125 g tahini paste 
  • 4 žlice soka od limuna 
  • 4 režnja češnjaka 
  • 1 žličica chillija u prahu 
  • sol 
  • papar 
  • 2 žlice svježeg sjeckanog peršina 

Priprema tjestenine s tahini umakom

  1. Tjesteninu stavite kuhati u kipuću vodu kojoj ste dodali prstohvat soli.

  1. Nakon što postane al dente procijedite tjesteninu, a ½ šalice vode u kojoj se kuhala ostavite sa strane.

  1. Vratite tjesteninu u lonac u kojoj se kuhala i smanjite vatru. Dodajte tahini pastu, sok od limuna, protisnuti češnjak, chilli, sol i papar. Dodajte 5-6 žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina.

  1. Kuhajte još 3 minute na laganoj vatri, odnosno dok se sastojci umaka ne spoje uz konstantno miješanje.

  1. Na kraju dodajte sjeckani peršin i još jednom sve dobro promiješajte.

  2. Poslužite toplo.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali