Ukusni i jednostavni – domaći rezanci 

Priprema rezanaca nikada nije bila jednostavnija! Sve sastojke već imate kod kuće, stoga ne morate brinuti da će vam nečega ,,zafaliti''. 

Sastojci

  • 1 kg glatkog brašna (ili pirovog, za zdraviju opciju)

  • 4 jaja

  • obilan prstohvat soli

  • voda

Priprema domaćih rezanaca

  1. Pomiješajte brašno s jajima i solju. Postupno ulijevajte vodu dok ne dobijete čvrsto tijesto koje se neće lijepiti za vaše ruke.
  2. Mijesite ga dok ne postane u potpunosti glatko.
  3. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na oko 3 mm debljine. Izrežite ga na pravokutnike širine oko 3 prsta te ih zatim ponovno izrežite na uže trakice.
  4. Skuhajte rezance u posoljenoj vrućoj vodi oko tri minute i poslužite uz varivo od ribe, mesni gulaš ili drugo jelo po želji.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali