Krem juha od mladog luka

Proljeće je pravo vrijeme za pripremiti ovu neobičnu, ali iznimno ukusnu juhu od mladog luka.

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja 
  • 4 vezice mladog luka (bijeli i zeleni dio) 
  • 4 poriluka (bijeli i zeleni dio) 
  • 1 manja glavica komorača  
  • 1 crveni luk 
  • 400 ml bijelog vina 
  • 700 ml vode 
  • 400 ml vrhnja za kuhanje 

Za posluživanje: 

  • 180 ml mlaćenice (ako nemate možete pomiješati jogurt i mlijeko u omjeru 4:1) 
  • 50 g svježeg sira 

Priprema krem juhe od mladog luka

1. U većem loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte narezani mladi luk (samo bijeli dio, zeleni ostavite sa strane) i poriluk, narezani komorač i nasjeckani luk te začinite solju i paprom. Pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta.

2. Dodajte vino i pojačajte vatru. Nakon 12 minuta ulijte vodu i vrhnje za kuhanje te kuhajte oko 15 minuta dok povrće u potpunosti ne omekša. Zatim dodajte zeleni dio mladog luka i kuhajte još 2 minute.

3. Maknite lonac s vatre i usitnite povrće pomoću štapnog miksera dok ne dobijete glatku, jednoličnu smjesu.

4. U zdjelici pomiješajte mlaćenicu i svježi sir. Prilikom posluživanja u tanjur stavite juhu, a na to dodajte po 1 žlicu mješavine mlaćenice i sira.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali