Proljetna juha s kus kusom i povrćem
- Objavljeno: Utorak, 01.06.2021.
 
        Ova hranjiva juha je odličan izbor za proljetne dane, a možete ju poslužiti i kao lagani ručak.    
            Sastojci
- 4 narezane stabljike celera
 - 2 naribane mrkve
 - 2 tanko narezana poriluka
 - 1 nasjeckana glavica luka
 - 3 protisnuta režnja češnjaka
 - 2 lovorova lista
 - 2 naribane tikvice
 - 2 l pilećeg temeljca
 - 250 g kus kusa
 - sok od 2 limuna
 - 1 sjeckana vezica peršina
 - maslinovo ulje
 - sol
 - papar
 - parmezan (po želji)
 
Priprema proljetne juhe s kus kusom i povrćem
1. U većem loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte celer, luk, mrkvu, češnjak i poriluk te pirjajte oko 15 do 20 minuta na niskoj temperaturi. Ako je potrebno podlijte s malo temeljca kako povrće ne bi zagorjelo.
2. Zatim ulijte temeljac, dodajte tikvice te začinite solju i paprom po ukusu.
3. Kada zakuha dodajte kus kus i sok od limuna. Kuhajte još 20 minuta, a pred kraj umiješajte peršin.
4. Prije posluživanja možete dodati parmezan po želji.