Pahuljasti slani keksi s vrhnjem

Za ove lagane i pahuljaste kekse s vrhnjem potrebno vam je tek nekoliko sastojaka!

Sastojci

  • 250 g višenamjenskog brašna 
  • 1 žlica praška za pecivo 
  • 0.5 žličica soli 
  • 113 g zamrznutog maslaca 
  • 230 ml kiselog vrhnja 

Priprema pahuljastih slanih keksa s vrhnjem

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

3. Dodajte naribani maslac (pazite da bude što više smrznut kako biste ga lakše naribali).

4. Miješajte pomoću vilice dok se sastojci ne spoje.

5. Dodajte vrhnje za kuhanje i brzo miješajte da biste dobili gustu smjesu.

6. Na čistu radnu površinu stavite malo brašna i izvaljajte tijesto na debljinu od cca 1 cm. Izrežite oblike pomoću kalupa za kekse ili ruba čaše.

7. Pecite 15-18 minuta, odnosno dok keksi ne dobiju zlatno smeđu boju.

8. Kekse možete poslužiti tople s maslacem, pekmezom ili medom.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali