Zdrava i jednostavna foccacia

Ova talijanska poslastica od slanutkovog brašna i ružmarina svidjet će se svima i zasigurno će unijeti dašak svježine u svakidašnju krušnu rutinu!

Sastojci

  • 250 g pirovog brašna

  • 75 g brašna od slanutka

  • oko 200 ml vode

  • 12 g svježeg kvasca ili 100 g suhog

  • 1 žličica soli

  • 1 grančica ružmarina

  • 2 režnja češnjaka

  • maslinovo ulje 

Priprema nesvakidašnje foccacie

  1. Kvasac stavite u zdjelu i dodajte mlake vode. Miješajte dok se ne otopi.
  2. Dodajte oba brašna i žličicu soli. Zamijesite meko, glatko, neljepljivo tijesto i ostavite da u zdjeli oko 3 sata.
  3. Operite ružmarin i s češnjakom ga nasjeckajte na sitne listiće.
  4. Pomiješajte ružmarin i češnjak s maslinovim uljem i malo zagrijte.
  5. 1/3 ulja dodajte tijestu i ponovno mijesite dok se ne upije i ne postane glatko.
  6. Zatim tijesto rastanjite na pleh oko 1 do 1,5 cm debljine.
  7. Na površinu tijesta ulijte malo vode s ružmarinom i češnjakom, a zatim prstima napravite jamice.
  8. Pokrijte foccaciu i ostavite ponovno da se diže do sat vremena.
  9. Pecite je u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali