Cezar salata sa škampima

Osim klasične verzije s piletinom, Cezar salata se može raditi i u mnogim drugim kombinacijama. Mi smo se odlučili za recept s kozicama i nismo požalili.

Sastojci

Za škampe: 

  • 450 g očišćenih škampi 
  • maslinovo ulje 
  • ½ žličice mljevene paprike 
  • ½ žličice sušenog origana 
  • ½ žličice soli 
  • ½ žličice sušenog bosiljka 
  • ½ žličice papra 
  • ½ žličice češnjaka u prahu 

Za Cezar umak: 

  • 10 žlica majoneze 
  • 5 fileta slanih inćuna 
  • 1 žlica senfa 
  • 2 žlice soka od limuna 
  • 2 protisnuta režnja češnjaka 

Za bazu salate: 

  • 1 glavica rimske salate 
  • 30 g grubo ribanog parmezana 
  • kockice prženog kruha 

Priprema Cezar salate sa škampima

  1. Škampe stavite u zdjelicu, dodajte začine i dobro promiješajte.
  2. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i pecite škampe 2-3 minute sa svake strane. Ugasite vatru i ostavite sa strane.
  3. Sastojke za umak stavite u blender i blendajte 20-30 sekundi, odnosno dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. U zdjelu stavite narezane listove salate, prelijte pripremljenim umakom i promiješajte.
  5. Zatim preko salate rasporedite kockice prženog kruha, škampe i parmezan.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali