Cezar salata sa škampima
- Objavljeno: Ponedjeljak, 28.03.2022.
 
        Osim klasične verzije s piletinom, Cezar salata se može raditi i u mnogim drugim kombinacijama. Mi smo se odlučili za recept s kozicama i nismo požalili.    
            Sastojci
Za škampe:
- 450 g očišćenih škampi
 - maslinovo ulje
 - ½ žličice mljevene paprike
 - ½ žličice sušenog origana
 - ½ žličice soli
 - ½ žličice sušenog bosiljka
 - ½ žličice papra
 - ½ žličice češnjaka u prahu
 
Za Cezar umak:
- 10 žlica majoneze
 - 5 fileta slanih inćuna
 - 1 žlica senfa
 - 2 žlice soka od limuna
 - 2 protisnuta režnja češnjaka
 
Za bazu salate:
- 1 glavica rimske salate
 - 30 g grubo ribanog parmezana
 - kockice prženog kruha
 
Priprema Cezar salate sa škampima
- Škampe stavite u zdjelicu, dodajte začine i dobro promiješajte.
 - Na tavi zagrijte maslinovo ulje i pecite škampe 2-3 minute sa svake strane. Ugasite vatru i ostavite sa strane.
 - Sastojke za umak stavite u blender i blendajte 20-30 sekundi, odnosno dok ne dobijete glatku smjesu.
 - U zdjelu stavite narezane listove salate, prelijte pripremljenim umakom i promiješajte.
 - Zatim preko salate rasporedite kockice prženog kruha, škampe i parmezan.