Domaći džem od jagoda

Sladak, zdrav i jednostavan za pripremu.

Sastojci

  • 1,3 kg očišćenih jagoda (oko 1,5 kg neočišćenih)

  • 1 limun

  • 400 g šećera

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti odnose se na 1 porciju (približno 20 g):

  • Energija: 34 kcal

  • Proteini: 0,1 g

  • Masti: 0 g

  • Ugljikohidrati: 8,8 g

  • Vlakna: 0,2 g

  • Prirodni šećeri: 8,8 g

Priprema

  1. Jagode očistite, operite i narežite na četvrtine.

  2. Stavite ih u duboku posudu i pomiješajte sa šećerom. Ostavite da stoje oko 15 minuta, dok puste tekućinu.

  3. Limun operite, narežite na kolutiće i dodajte u jagode.

  4. Sve zajedno stavite kuhati na jaku vatru uz povremeno miješanje.

  5. Kada jagode zakuhaju, smanjite vatru i kuhajte dok se smjesa ne reducira na željenu gustoću (oko 90 minuta). Povremeno skidajte pjenu s površine.

  6. Oko 15 minuta prije kraja kuhanja izvadite limun.

  7. Kada džem postigne željenu gustoću (provjerite tako da malo džema stavite na tanjurić i ohladite), prebacite ga u sterilizirane staklenke, dobro zatvorite i preokrenite naopako na 15 minuta.

  8. Staklenke vratite u toplu, otvorenu pećnicu i ostavite da se ohlade5.

Prijedlog za serviranje

Dodatni savjeti

Vezani sadržaj:


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali