Lazanje

Vegetarijanska varijanta popularnog jela.

Sastojci

  • 8 prepolovljenih rajčica
  • 1 češanj češnjaka
  • 10 listića bosiljka
  • sol
  • papar
  • 2 šalice ricotta sira
  • 1 1/2 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 nasjeckani luk
  • 1/4 žličica crvene paprike
  • 2 velike tikvice, narezane po dijagonali
  • 1/2 glavice sjeckanog kelja
  • tijesto za lazanje

Priprema lazanja

Zagrijte pećnicu na 190°C. Nauljite lim za pečenje.

Rajčice, češnjak, bosiljak, sol i papar stavite u blender i izmiješajte. Stavite sa strane.

U maloj tavi na srednje jakoj vatri popecite luk s 1/2 žlice maslinovog ulja dok ne omekša, oko 3 minute.

U maloj zdjeli pomiješajte ricotta sir, luk, crvenu papriku, preostalo maslinovo ulje, sol i papar.

Na dno posude za pečenje stavite malo umaka od rajčice. Stavite tijesto za lazanje i malo više umaka od rajčice na tijesto. Smjesu s ricotta sirom stavite na umak, a zatim prekrijte slojem tikvica, kelja i malo bosiljka.

Ponovite taj još jednom, a na vrh posljednjeg komada tijesta stavite umak od rajčice i preostali ricotta sir.

Pecite pokriveno folijom 30 minuta.

Uklonite foliju i nastavite peći još 15 minuta.

Uklonite iz pećnice i neka se ohladi 5 do 10 minuta prije rezanja i posluživanja.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali