Lisnato tijesto sa špinatom i feta sirom

Ako svojim ukućanima ovog Uskrsa želite pripremiti nešto malo drugačije.

Sastojci

  • paket lisnatog tijesta
  • maslinovo ulje
  • glavica crvenog luka 
  • srednji poriluk 
  • 2 režnja češnjaka
  • 500 g špinata
  • 2 jaja
  • žlica nasjeckanog kopra
  • 30 g feta sira
  • pola cijeđenog limuna
  • sezam

Priprema lisnatog tijesta sa špinatom i feta sirom

  1. Luk nasjeckajte, a poriluk narežite na kolutiće te ih prodinstajte na malo maslinovog ulja. Dodajte protisnuti češnjak i dinstajte još nekoliko minuta.
  2. Dodajte špinat i pirjajte uz miješanje dok voda ne ispari.
  3. Špinat premjestite u zdjelu, dodajte mu sok od limuna, jedno jaje i sir. Sve dobro promiješajte i ostavite sa strane.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  5. Za to vrijeme razvaljajte tijesto na debljinu otprilike 6 cm i razrežite na četiri dijela.
  6. Mješavinu špinata i sira stavite na polovicu svakog komada tijesta, pazeći pritom da ne stavite previše.
  7. Umutite jaje i pomoću silikonskog kista premažite prazne polovice svakog komada tijesta. Tijesto zatim preklopite, a rubove lagano pritisnite vilicom. Svaki komad premažite jajem i pospite sezamom.
  8. Pecite oko 40 minuta dok tijesto ne porumeni.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali