Lisnato tijesto sa špinatom i feta sirom
- Objavljeno: Utorak, 30.03.2021.
 
        Ako svojim ukućanima ovog Uskrsa želite pripremiti nešto malo drugačije.    
            Sastojci
- paket lisnatog tijesta
 - maslinovo ulje
 - glavica crvenog luka
 - srednji poriluk
 - 2 režnja češnjaka
 - 500 g špinata
 - 2 jaja
 - žlica nasjeckanog kopra
 - 30 g feta sira
 - pola cijeđenog limuna
 - sezam
 
Priprema lisnatog tijesta sa špinatom i feta sirom
- Luk nasjeckajte, a poriluk narežite na kolutiće te ih prodinstajte na malo maslinovog ulja. Dodajte protisnuti češnjak i dinstajte još nekoliko minuta.
 - Dodajte špinat i pirjajte uz miješanje dok voda ne ispari.
 - Špinat premjestite u zdjelu, dodajte mu sok od limuna, jedno jaje i sir. Sve dobro promiješajte i ostavite sa strane.
 - Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
 - Za to vrijeme razvaljajte tijesto na debljinu otprilike 6 cm i razrežite na četiri dijela.
 - Mješavinu špinata i sira stavite na polovicu svakog komada tijesta, pazeći pritom da ne stavite previše.
 - Umutite jaje i pomoću silikonskog kista premažite prazne polovice svakog komada tijesta. Tijesto zatim preklopite, a rubove lagano pritisnite vilicom. Svaki komad premažite jajem i pospite sezamom.
 - Pecite oko 40 minuta dok tijesto ne porumeni.