Zapečene palačinke sa sirom i špinatom
- Objavljeno: Srijeda, 03.03.2021.
 
        Malo drugačije palačinke, ali jako ukusne!    
            Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
 - 1 srednja glavica nasjeckanog luka
 - 1 protisnuti režanj češnjaka
 - 340 g svježeg ili smrznutog sjeckanog špinata
 - 250 g ricotta sira
 - 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščić
 - sol i papar
 - 8 tankih palačinki
 - 1 jaje
 - čašica kiselog vrhnja
 
Priprema zapečenih palačinki sa sirom i špinatom
1. Uključite pećnicu da se zagrije na 190 stupnjeva.
2. Za to vrijeme zagrijte maslinovo ulje u tavi te popržite luk i češnjak dok ne omekšaju.
3. U zdjeli pomiješajte špinat, ricotta sir, prženi luk, muškatni oraščić, sol i papar.
4. Dio pripremljene smjese razmažite na palačinku i zarolajte. Ponovite postupak s preostalim palačinkama.
5. U manjoj zdjelici umutite jaje i pomiješajte s kiselim vrhnjem.
6. Polovicu smjese jaja i vrhnja ravnomjerno rasporedite na dno vatrostalne posude. Zatim poslažite palačinke i preostalu polovicu smjese prelijte preko palačinki.
7. Pecite u zagrijanoj pećnici 8 minuta, odnosno dok se vrhnje ne zapeče.