Pljeskavice od bundeve

Pljeskavice ili popečci od bundeve su jako jednostavni za pripremu i toliko ukusni da će oduševiti i okorjele mesojede!

Sastojci

  • 500 g buče
  • 1/2 glavice luka
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli
  • 1/4 žličice papra
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 2 žlice maslaca

Priprema pljeskavica od bundeve

  1. Buču ogulite i naribajte. Stavite na papirnate ručnike i posušite.
  2. Nasjeckajte luk, stavite na papirnate ručnike i posušite.
  3. U velikoj zdjeli umutite jaja te dodajte buču, luk, češnjak, sol i papar. Dodajte buču i luk. Dobro promiješajte.
  4. Od dobivene smjese rukama oblikujte pljeskavice.
  5. U tavi rastopite maslac i pecite pljeskavice 4 do 5 minuta sa svake strane.

Zašto je bundeva dobra za zdravlje i top 5 recepata potražite na poveznici!


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali