Rižoto s gljivama

Ovo klasično, a fantastično i jednostavno jelo gotovo je za tren.

Sastojci

  • 1 luk
  • 2 velike žlice maslinovog ulja
  • 450 g gljiva (narezanih)
  • 350 g riže
  • 150 ml suhog bijelog vina
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 25 g maslaca
  • 3 žlice parmezana (svježe naribanog)

Priprema rižota s gljivama

  1. Na laganoj vatri dinstajte luk na maslinovom ulju 10-ak minuta dok ne bude mekan i karameliziran.
  2. Pojačajte vatru i dodajte gljive. Pričekajte 3-4 minute dok ne budu lagano smeđe.
  3. U tavu dodajte rižu i dobro izmiješajte, sve dok riža ne bude počne upijati ulje.
  4. Dodajte vino i konstantno miješajte, sve dok se vino ne upije i napola ispari.
  5. Za to vrijeme na drugom kolu lagano kuhajte povrtni temeljac.
  6. Ulijevajte po malo povrtnog temeljca u rižu. Kuhajte i miješajte sve dok se tekućina ne apsorbira. Nastavite dodavati temeljac na isti način, konstantno miješajući, sve dok ne potrošite temeljac i riža ne omekša.
  7. Maknite s vatre, umiješajte maslac i parmezan i poslužite vruće.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali