Tapenada od crnih maslina

Pikantan umak s maslinama, kaparima i inćunima možete poslužiti uz tjesteninu ili uz bruschette.

Sastojci

  • 160 g crnih maslina bez koštica
  • žlica kapara
  • 2 fileta slanih inćuna
  • 50 ml maslinovog ulja
  • žličica vinskog octa
  • grančica svježe majčine dušice (koristiti samo listove)

Priprema tapenade od crnih maslina

  1. Štapnim mikserom usitnite crne masline, kapare, inćune, maslinovo ulje i vinski ocat.
  2. Začinite crnim paprom po ukusu, te još jednom promiješajte.
  3. Prije posluživanja pospite listićima majčine dušice.

Čuvajte u hladnjaku do 3 dana.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali