Veganska carbonara

Čak i ako niste vegan morate isprobati recept za malo drugačiju verziju popularne carbonare.

Sastojci

  • 350 g tjestenine 
  • 2 žličice maslinovog ulja 
  • 1 manji sjeckani luk  
  • 1 žličica kurkume 
  • 200 ml biljnog vrhnja za kuhanje (sojinog ili po želji) 
  • 100 g dimljenog tofua narezanog na kockice 
  • sol 
  • papar 

Priprema veganske carbonare

1. U posoljenu kipuću vodu stavite tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente. Kada je gotovo, odvojite sa strane jednu šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala.

2. U manjoj posudi pomiješajte vrhnje za kuhanje i kurkumu.

3. U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk. Pirjajte 3 minute, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.

4. Zatim dodajte kockice tofua i pirjajte 2-3 minute.

5. Svemu dodajte tjesteninu, prelijte pripremljenim vrhnjem za kuhanje te dodajte sol i papar po ukusu. Dobro promiješajte. Ako je umak previše gust dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.

6. Poslužite toplo.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali