Punjeni šampinjoni

Ukusne punjene gljive jednostavan su i brz obrok s niskim udjelom ugljikohidrata, a mogu biti odličan prilog mesu ili vegetarijanski obrok!

Sastojci

  • 120 g većih šampinjona
  • 250 g baby špinata
  • 2-3 artičoke, marinirane
  • 1 režanj češnjaka
  • 50 g svježeg krem sira
  • 1 mozzarella, naribana
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 10 g maslaca, nezaslađenog
  • 1 dl maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Šampinjone operite i posušite papirom za ruke te uklonite stabljike. Klobuk šampinjona ostavite sa strane, a stabljike nasjeckajte.
  3. U tavi rastopite maslac, dodajte češnjak, nasjeckane stabljike šampinjona i baby špinat. Kuhajte 6-7 minuta dok češnjak ne porumeni, zatim maknite s vatre i dodajte artičoke, sir, mozzarellu, krušne mrvice, sol i papar.
  4. Klobuke složite na lim koji ste obložili papirom za pečenje. Svaki klobuk premažite s malo maslinovog ulja te začinite solju i paprom.
  5. Klobuke napunite pripremljenom smjesom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu.
  6. Pecite oko 15 minuta, odnosno dok gljive ne porumene.
  7. Poslužite toplo.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali