Zapečene paprike sa sirom

Ukusne zapečene paprike možete poslužiti kao predjelo, prilog, ali i glavno jelo.
Energetska vrijednost: 185 kcal / 774,04 kJ

Sastojci

  • 3 velike paprike (crvena, žuta i zelena)
  • 2 jaja
  • 200 g naribanog sira
  • 1 žličica senfa
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 3 žlice nasjeckanog svježeg vlasca
  • 1/2 žličice origana
  • 1/2 žličice ružmarina
  • sol i papar

*Količinu paprika i ostalih sastojaka prilagodite broju osoba

Priprema zapečenih paprika sa sirom

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Paprike prepolovite po dužini, očistite membranu i sjemenke. Blanširajte ih u vrućoj vodi oko 3 minute.

3. U zdjeli umutite jaja, dodajte senf, vrhnje, vlasac, ružmarin i origano te sol i papar po ukusu.

4. Na lim stavite papir za pečenje i poslažite polovice paprike. Svaku papriku napunite pripremljenom smjesom i posipajte ribanim sirom.

5. Pecite oko 20 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali