Piletina na kineski s indijskim oraščićima

Svi ljubitelji kineske kuhinje moraju isprobati ovaj ukusan recept za piletinu s rezancima i indijskim oraščićima!

Sastojci

  • 4 filea pilećih prsa, bez kože, narezanih na kockice
  • 3 režnja češnjaka, narezanih
  • 4 velike žlice sojina umaka
  • 2 velike žlice kukuruznog brašna
  • 250 g kineskih rezanaca
  • 3 velike žlice suncokretovog ulja
  • 1 velika žlica sezamovog ulja
  • 100 g indijskih oraščića, prženih
  • 6 kom mladog luka, narezanih na komade od 5 cm

Priprema piletine na kineski

1. Stavite piletinu u zdjelu te dodajte češnjak, umak od soje i kukuruzno brašno. Sve miješajte dok se piletina dobro ne obloži, a zatim poklopite s folijom i stavite u frižider na 30 minuta.

2. U međuvremenu, dovedite posudu vode do vrenja i dodajte rezance. Isključite vatru i ostavite da odstoji 5 minuta. Ocijedite dobro. Stavite sa strane.

3. Zagrijte ulje u velikoj tavi ili woku na jakoj vatri. Dodajte ohlađenu piletinu i sve sokove iz marinade.

4. Pržite miješajući na 3-4 minute, taman dok dobijete zlatno smeđu boju. Dodajte indijske oraščiće i mladi luk te nastavite pržiti miješajući još 2-3 minute.

5. Dodajte ocijeđene rezance te sve skupa pržite još 2 minute.

6. Dobro promiješajte rezance i odmah poslužite.

Indijski oraščići su jako dobar izvor zdravih masti, zbog čega ih stručnjaci preporučuju osobama koje prate veganski tip prehrane. Zdrave masti reguliraju razinu kolesterola, smanjuju razinu lošeg (LDL) i povećavaju razinu dobrog (HDL) kolesterola. Također, zdrave masti smanjuju rizik od nastanka srčanih bolesti i srčanog udara.

Vezani sadržaj:


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali