Evo zašto redovito trebate jesti indijske oraščiće

Evo zašto redovito trebate jesti indijske oraščiće

Evo zašto redovito trebate jesti indijske oraščiće
  • Objavljeno: Četvrtak, 11.03.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Osim što su iznimno ukusni, indijski oraščići imaju odlična nutritivna svojstva i lako ih je uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Oni poboljšavaju zdravlje cjelokupnog organizma i smanjuju rizik od nastanka niza bolesti.

Zdravstvene prednosti indijskih oraščića

1. Odličan su izvor vitamina

Indijski oraščići su jako dobar izvor vitamina K, E i B6. Vitamin K je važan za prevenciju krvnih ugrušaka i bolesti kardiovaskularnog sustava. Vitamin A potiče apsorpciju vitamina K i ima moćno antioksidacijsko djelovanje. Vitamin B6 je važan za održavanje zdravlja i ljepote kože, kostiju i noktiju.

2. Odličan su izvor minerala

Indijski oraščići su jako dobar izvor bakra, željeza, magnezija i selena. Bakar je važan za zdravlje kardiovaskularnog sustava i zajedno sa željezom sudjeluje u formiranju crvenih krvnih stanica. Magnezij sudjeluje u prevenciji bolesti koštanog sustava, a selen ima moćno antioksidacijsko djelovanje.

3. Odličan su izvor zdravih masti

Indijski oraščići su jako dobar izvor zdravih masti, zbog čega ih stručnjaci preporučuju osobama koje prate veganski tip prehrane. Zdrave masti reguliraju razinu kolesterola, smanjuju razinu lošeg (LDL) i povećavaju razinu dobrog (HDL) kolesterola. Također, zdrave masti smanjuju rizik od nastanka srčanih bolesti i srčanog udara.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti