Indijski oraščići su odličan izvor vitamina, minerala i zdravih masti!

Indijski oraščići su odličan izvor vitamina, minerala i zdravih masti!

Indijski oraščići su odličan izvor vitamina, minerala i zdravih masti!
  • Objavljeno: Utorak, 21.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Indijski oraščići imaju odlična nutritivna svojstva i lako ih je uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Osim što su ukusni, poboljšavaju zdravlje cjelokupno organizma i smanjuju rizik od nastanka niza bolesti.

Odličan su izvor vitamina

Indijski oraščići su jako dobar izvor vitamina K, E i B6. Vitamin K je važan za prevenciju krvnih ugrušaka i bolesti kardiovaskularnog sustava. Vitamin A potiče apsorpciju vitamina K i ima moćno antioksidacijsko djelovanje. Vitamin B6 je važan za održavanje zdravlja i ljepote kože, kostiju i noktiju.

Saznajte kako indijski oraščići mogu pomoći u ublažavanju simptoma depresije!

Odličan su izvor minerala

Indijski oraščići su jako dobar izvor bakra, željeza, magnezija i selena. Bakar je važan za zdravlje kardiovaskularnog sustava i zajedno sa željezom sudjeluje u formiranju crvenih krvnih stanica. Magnezij sudjeluje u prevenciji bolesti koštanog sustava, a selen ima moćno antioksidacijsko djelovanje.

Odličan su izvor zdravih masti

Indijski oraščići su jako dobar izvor zdravih masti, zbog čega ih stručnjaci preporučuju osobama koje prate veganski tip prehrane. Zdrave masti reguliraju razinu kolesterola, smanjuju razinu lošeg (LDL) i povećavaju razinu dobrog (HDL) kolesterola. Također, zdrave masti smanjuju rizik od nastanka srčanih bolesti i srčanog udara.

Saznajte koja hrana štiti od srčanog udara!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti