Zapečene tortilje s piletinom
- Objavljeno: Petak, 28.03.2025.
 
        Ukusne tortilje su uvijek dobra ideja za ručak ili večeru.    
            Sastojci
- 2 velika komada pilećih prsa
 - sol
 - papar
 - češnjak u prahu
 - kumin u prahu
 - 1/2 nasjeckane glavice crvenog luka
 - 2 režnja češnjaka
 - 2 zelene chili paprike
 - 1 konzerva pelata
 - 6 do 8 tortilja
 - 1/2 šalice nasjeckanog cheddar sira
 - 2 rajčice izrezane na kockice
 - kiselo vrhnje
 - ljuti umak
 
Priprema
- Piletinu začinite soli, paprom, češnjakom u prahu i kuminom u prahu. Pecite na srednje jakoj vatri dok ne dobije zlatno smeđu boju.
 - Češnjak i luk popecite dok ne omekšaju. Dodajte nasjeckane chili paprike i pelate. Kuhajte nekoliko minuta.
 - Narežite piletinu, a zatim dodajte u umak i sve dobro izmiješajte.
 - Zagrijte pećnicu na 180°C.
 - Piletinu s umakom zamotajte u tortilje i poslažite u nauljenu posudu.
 - Kockice rajčice i sir pospite preko vrha tortilje i pecite oko 20 minuta.
 - Poslužite prelivene vrhnjem i ljutim umakom.
 
Tortilje su praktična opcija za brzi ručak jer ih možete i samo zagrijati na tavi i puniti kombinacijom povrća i mesa koje u tom trenutku imate u frižideru. Ako želite zdraviju opciju, možete sami napraviti jednostavne bezglutenske tortilje.
Vezani sadržaj:
- Saznajte kako uštedjeti pri kupovini hrane!
 - Otkrijte kako se i na poslu hraniti zdravo!
 - Pročitajte 12 savjeta nutricionista kako se hraniti zdravije bez drastičnih promjena!