Najbolji savjeti kako i na poslu živjeti zdravo

Najbolji savjeti kako i na poslu živjeti zdravo

Najbolji savjeti kako i na poslu živjeti zdravo
  • Objavljeno: Utorak, 13.10.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Ako uzmemo u obzir da 8 h dnevno provodimo na poslu, potrebno je to vrijeme organizirati najbolje što možemo kako ne bi kompromitirali svoj zdrav način života. Živjeti zdravo na poslu čini se kao loša šala, ali to ne mora biti. Donosimo najbolje savjete kako da radni dan protekne što zdravije može.

Priprema obroka za cijeli tjedan

Kako bi se što zdravije hranili preko radnog tjedna, o meniju je potrebno razmišljati za vrijeme vikenda. Složite raspored zdravih obroka, obavite shopping i krenite pripremati jela. Dio obroka možete zamrznuti, a dio rasporedite za prve dane u tjednu.

Zdrave grickalice za radnim stolom

Kad nas na poslu uhvati iznenadna glad, često posegnemo za prvim namirnicama koje nam se nađu na stolu. Stoga napunite svoje ladice zdravim grickalicama - sušenim voćem, orašastim plodovima, zdravim krekerima… Opcije su brojne, a pravi su spas za nalet gladi.

Pauzu iskoristite za fizičku aktivnost

Nemojte cijeli dan provesti u sjedećem položaju. Povremeno se podignite, istegnite mišiće, a pauzu iskoristite za kratku šetnju na svježem zraku.

Pijte dovoljno vode

Glavobolja i nagli umor su prvi simptomi dehidracije. Pripazite da za vrijeme radnog vremena unosite dovoljno tekućine. Najlakše ćete to pratiti ako pijete iz staklene boce.

Dogovorite se s kolegama

Ako s kolegama često naručujete hranu ili čak zajedno kuhate, pokušajte se zajedno dogovoriti da ćete se zdravije hraniti. Tako će svatko od vas imati dodatnu motivaciju. Odaberite jedan dan u tjednu kada ćete imati cheat day, odnosno kada ćete smjeti posegnuti za omiljenom nezdravom namirnicom.

Vezani članci:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti