Quiche s dimljenim lososom

Quiche je jelo koje se može jesti toplo ili hladno, zbog čega je idealan kao obrok koji možete ponijeti na posao.

Sastojci

Podloga:  

  • 200 g brašna  
  • prstohvat soli  
  • 110 g ohlađenog maslaca, narezanog na kockice  
  • 50 ml hladne vode 

Nadjev: 

  • 2 jaja 
  • 230 g kiselog vrhnja 
  • 330 g ribanog sira 
  • 1 žlica senfa 
  • 1 žličica ribanog đumbira (ili ½ žličice đumbira u prahu) 
  • 250 g dimljenog lososa 
  • papar

Priprema quichea s dimljenim lososom

  1. Najprije pripremite tijesto za podlogu tako što ćete u velikoj zdjeli pomiješati brašno i sol. Dodajte maslac i rukama miješajte dok ne dobijete rahlu smjesu. Zatim ulijte vodu i sve pomiješajte vilicom.
  2. Tijesto kratko zamijesite rukama i oblikujte u disk, omotajte plastičnom folijom te stavite u frižider na sat vremena.
  3. Kada izvadite tijesto iz frižidera, ostavite ga na sobnoj temperaturi 10-ak minuta. Zatim tijesto izvaljajte i pažljivo stavite u kalup za quiche te dno lagano izbodite vilicom. Iznad ruba kalupa bi trebalo ostati oko 5 cm tijesta, a ako postoji višak odrežite ga. Tijesto zatim stavite u zamrzivač na 15 minuta.
  4. Za to vrijeme pripremite nadjev tako što ćete u zdjeli pomiješati kiselo vrhnje, jaja, senf, papar i đumbir. Nakon toga umiješajte ribani sir.
  5. Na tijesto položite komade dimljenog lososa i ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 minuta, odnosno dok se nane zgusne i poprimi zlatno smeđu boju.

Jeste li znali? Losos je bogat omega 3 masnim kiselinama. Pročitajte zašto su omega 3 masne kiseline toliko važne!


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali