Krem juha od poriluka i krumpira

Ova ukusna krem juha od poriluka i krumpira gotova je za pola sata, a priprema se od samo četiri sastojka.

Sastojci

  • 50 g maslaca 
  • 3 veća poriluka 
  • 3 srednja krumpira 
  • 4 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca 
  • sol i papar 
  • kiselo vrhnje (po želji) 

Priprema

  1. Poriluk dobro operite i narežite na kolutiće, a krumpir ogulite i narežite na kockice.
  2. U dubljoj posudi rastopite maslac na srednjoj vatri.
  3. Rastopljenom maslacu dodajte poriluk. Pirjajte 10-ak minuta povremeno miješajući dok poriluk ne omekša. Pripazite pritom da ne miješate prejako.
  4. U posudu zatim dodajte krumpir, temelja, sol i papar.
  5. Kuhajte 10 do 15 minuta, odnosno dok krumpir nije kuhan.
  6. Kad je gotovo sklonite s vatre, te direktno u loncu usitnite štapnim mikserom.
  7. Dodajte još soli ili papra ako je potrebno.
  8. Poslužite toplo i po želji dodajte malo vrhnja.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali