Pita od bundeve koja se ne peče

Kremasta pita od bundeve i cimeta prava je rapsodija jesenskih okusa, a osim što je brzo gotova, za njenu pripravu ne morate čak ni paliti pećnicu!

Sastojci

  • 250 g pirea od bundeve
  • 100 g pudinga od vanilije
  • 60 ml mlijeka (može i bademovo, lješnjakovo ili zobeno mlijeko)*
  • 240 ml šlaga
  • 10-ak krekera
  • 4 žlice maslaca
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 1 žličica đumbira
  • 1 žličica pimenta

*Ako koristite mlijeko bez šećera, u nadjev dodajte prirodni zaslađivač (npr. stevija) jer u protivnom pita neće biti dovoljno slatka.

Priprema pite od bundeve koja se ne peče

  1. U posudi dobro izmiješajte pire od bundeve, puding od vanilije, mlijeko i začine i pazite da se ne stvore grudice.
  2. U dobro izmiješanu smjesu dodajte šlag i ponovno izmiješajte. Nadjev stavite nakratko u hladnjak, dok radite koru.
  3. Krekere usitnite u blenderu i dodajte maslac. Kad dobijete čvrstu smjesu stavite ju na kalup za pitu i rukama oblikujte koru.
  4. Na koru stavite nadjev i ravnomjerno rasporedite. Ukrasite šlagom i pospite začinima ili ukrasite po želji. Pitu stavite u hladnjak na 2-3 sata dok nadjev ne bude potpuno čvrst da se može rezati.

Ovo su nevjerojatne zdravstvene prednosti bundeve!


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali