Zbog ovih razloga inteligentnim je ženama teže pronaći partnera

Zbog ovih razloga inteligentnim je ženama teže pronaći partnera

Zbog ovih razloga inteligentnim je ženama teže pronaći partnera
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.09.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Kad si žena i živiš u sredini u kakvoj se mi nalazimo, taj je zadatak težak, a ako si pritom i inteligentna žena, tada se taj cilj ponekad čini nedostižan...

Ako ćemo biti potpuno iskreni i malo razmisliti, tada ćemo se brzo složiti kako nikome od nas nije bilo baš lako pronaći pravu ljubav. Kad uđeš u neke godine to je još i teže, jer putem stekneš iskustvo i obilježe te neke stare, neuspješne veze. A kad si žena i živiš u sredini u kakvoj se mi nalazimo, taj je zadatak još i teži. A ako si pritom i inteligentna žena, tada se taj cilj ponekad čini nedostižan...

I što je najgore, baš nitko ti puno ne pomaže, društvo misli da s tobom nešto nije u redu, a prijatelji i obitelj misle da bi se trebala malo "skulirati" i smanjiti očekivanja.

Eh da... Naravno da to nije nešto što bi mudra, pametna i inteligentna žena učinila.

Muče li vas razlozi zašto je takvim ženama teško "skrasiti se" i pronaći ljubav - evo ih.

Zna što želi

Svaka žena ima svojevrstan popis osobina koje traži u svom partneru. Međutim, popis pametnih žena je nešto duži od popisa žena koje žele biti u vezi samo da bi bile u vezi. Ove žene dobro poznaju sebe i znaju s kojim tipom osobe mogu ili ne mogu i ne žele biti.

Ne boji se biti sama

Pametne žene znaju što žele i nisu spremne pristati na nešto manje od toga. One znaju koliko je važno ostati vjerna sebi. Također, shvatile su da će žrtvovanje svojih potreba za dobrobit ljubavi s pogrešnom osobom dugoročno izazvati samo nezadovoljstvo. Za njih vezanje iz straha od samoće ili zbog mišljenja drugih ljudi nije opcija - jednostavno ih za to nije briga. Vrlo važno je da pametna žena vrlo dobro zna da joj ne treba netko da bi bila i sama sretna.

Ima dobro posložene prioritete

Karijera, prijateljstvo, obitelj, hobi..., bez obzira o čemu se radi, pametna žena zna što joj je na prvom mjestu. Njen život je već ispunjen i neće joj ostavljati dovoljno vremena za izlaženje i upoznavanje pravog partnera.

Ne vjeruje uvijek i samo emocijama

To je najveći razlog zašto je pametnim ženama teže pronaći ljubav. Odluka je li netko dostojan njenog srca nije lak zadatak i ne treba ga uzeti olako. Ove žene moraju vagati razloge za i protiv i odlučiti je li rizik ljubavi prema nekom novom u njihovu životu vrijedan "kraha" koji se može dogoditi ako veza neće funkcionirati.

Nije ovisna o drugima

Povijest nam govori kako je normalno i prirodno da žena iz kuće svojih roditelja, odnosno oca ide direktno u kuću svog supruga. Gledali smo to i u crtanim filmovima, čitali u bajkama i romanima. I, naravno, učahurilo nam se u podsvijest kao nešto što "mora biti tako". Međutim, u suvremenom svijetu žena više ne treba drugu osobu koja bi joj pomogla da preživi. Žene odrastu, odu na fakultet, putuju svijetom, rade na sebi i u konačnici, sve češće, stvore svoj dom. A saznanje da će ga morati dijeliti s nekim, neovisnoj ženi može biti zastrašujuće.

Ostale razloge, provjerite ovdje.

Vezani članci:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti